Recept za prelivenu PITU SA MESOM: Za doručak, večeru ili užinu

Kristina LJubisavljević

08. 11. 2023. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 400 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 rendana krompira ili tikvica
  • malo suvog začina
  • 500 g tankih kora
  • ulje, malo crvene paprike 
  • malo kisele vode

Za preliv:

  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • malo praška za pecivo
  • malo ulja

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati mleveno meso i dinstati ga oko 10 minuta. Dodati suvi začin, mleveni biber, beli luk i rendan krompir. 

Sve izjednačiti. List tanke kore malo poprskati uljem i kiselom vodom, tako i drugu, pa treću koru. Dodati nekoliko kašika nadeva mesa ponovo dve kore odozgo i na treću meso.

Pokriti korom i poseći pitu na kocke i poprskati uljem i kiselom vodom. Izmešati jaja, dodati malo praška za pecivo, jogurta, kisele vode ulja i preliti pitu. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU