GIBANICA - SIMBOL SRPSKE KUHINJE! Originalni recept koji će vas oduševiti

Magazin Praksa

09. 01. 2024. 000000 20:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

500 g tankih kora

5 jaja
500 g sira
1,2 dl jogurta
1 dl ulja
so po ukusu
 

Priprema:

Prvo umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, ulje i so.

Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga malo uljem.

Poređajte tri-četiri kore, ali da krajevi vire iz pleha.

Potom stavite fil, pa dve kore blago izgužvane.

Postupak ponavite dok ne potrošite sve kore, ali, jednu koru ostavite za završnicu.

Pre nego što stavite poslednju koru, one kore koje vire, savijte ka unutra, premažite filom, pa stavite poslednju koru.Tu obavezno premažite ostatkom fila u koji dodajte još malo jogurta ili mleka, a može i kisela voda.

Stavite je u nezagrejanu rernu, pa uključite na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta.

Prijatno!

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU