POSLASTICA SA MAKOM: "Smuti, pa prospi" kolač - spas u zadnji čas
Ako volite da jedete štrudlu donosimo vam i najjednostavniji recept za predivan kolač sa makom. Pravi se tako što se svi sastojci umute, a onda se kolač ispeče. Na kraju se preliva čokoladnom glazurom, a možete da ga ukrasite i kokosom. Zbog lake pripreme uspeva i početnicima u kuhinji, a ovaj kolač će svi obožavati.
Sastojci:
2 šolje mleka
2 šolje šećera
1 šolja ulja
2 šolje brašna
1/2 kesice praška za pecivo
100 g nemlevenog maka
Za glazuru:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Još:
kokos
Recept za kolač sa makom i kokosom:
U posudi pomešajte mleko, šećer i ulje, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve lepo sjedinite, a onda dodajte i mak. Dobro promešajte, pa dobijenu smesu za kolač sipajte u tepsiju koju ste nauljili. Pecite kolač sa makom na 220°C oko 30 minuta. Vruć kolač prelijte glazurom koju ste napravili tako što ste istopili čokoladu sa uljem. Na kraju pospite kokosom.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU