Interesantan recept za piletinu: Idealan za slave i svečanosti (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

25. 10. 2023. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • pileće belo mesa
  • 4 kašike kisele pavlake il kajmaka
  • 50 g mekšeg sira
  •  50 g kačkavalja
  • 100 g šampinjona
  • 150 g suve slanine
  • 150 g šunkarice
  • 3 kuvana jaja
  • malo suvog začina
  • mleveni biber

Priprema:

Meso iseći na tanje šnicle. Posuti ga suvim začinom, mlevenim biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom i li kajmakom.

Staviti preko šunkaricu, opet premazati, pa staviti tanke listove sira, šampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti meso, pa odozgo staviti suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir, pa staviti meso.

Peći na 200 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa. Ostaviti da se prohladi, pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu. Odlično sa slavlja i svečanosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU