VOJVOĐANSKA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA: Desert koji se jede sa velikom slašću, a pravi se za 15 minuta

Magazin Praksa

21. 10. 2023. 000000 20:00

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Kore za pitu 500gr
3kg jabuka
200gr oraha
2 jaja
1 šoljica ulja
1 šoljica jogurta
1 šoljica prah šećera
1 šoljica kristal šećera

Priprema:

Orahe grubo iseckajte, a jabuke izrendajte i prodinstajte ih sa šećerom i cimetom.

Umutite jaja, pavlaku i šećer. Potom ređajte pitu, tako što ćete staviti prvu koru, pa preko nje fil od jaja i pavlake, pa drugu, treću, četvrtu, petu, šestu i sedmu koru. Na sedmu koru stavite ceo fil od jabuka i cimeta, pa onda opet slažite sedam kora koje premazujete sa filom do jaja i pavlake.

Pecite pitu oko 45 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU