Spremite čokoladnu tortu bez brašna: Sprema se brzo i voleće je svi sladokusci

Foto: Shutterstock
Bilo da je namenjena za rođendan ili bilo koju drugu vrstu zabave, ova torta će oduševiti sve prisutne. Pored svog ukusa ima kremastu teksturu koja se topi u ustima i uključuje sva čula.
Sastojci:
- 340g margarina
- 340g šećera u prahu
- 160g crne čokolade
- 160g mlevenih oraha (po želji)
- 3 kašike kakaa u prahu
- 10 jaja
Priprema:
Prvo otopite margarin, pa dodajte šećer u prahu i dobro promešajte.
80g čokolade istopite na pari.
Izdvojite pet belanaca, a žumanca pomešajte sa margarinom i šećerom u koje ćete nakon mešanja dodati i čokoladu. Nakon što dobro promešate, dodajte i 80g mlevenih oraha i pola kašike kakaa u prahu.
Od belanaca napravite sneg, pa polako dodajte u prethodno dobijenu smesu uz konstantno mešanje.
Rernu u međuvremenu stavite da se zagreje na 180 stepeni. Dobijenu smesu stavite u kalup za torte (bilo kog oblika) i stavite u rernu da se peče između 20 i 25 minuta. Sada pavite fil koji se sastoji od istih sastojaka, ali se priprema na različit način - kuvanjem.
Pomešajte celih pet jaja sa 170g šećera u prahu i jednom i po kašičicom kakaa. Na pari kuvajte oko 20 minuta, dok se smesa ne zgusne i ne dobije kremastu teksturu. Zatim smesi dodajte preostalu čokoladu da se istopi. Skinite posudu sa ringle i dodajte u nju komadiće preostalog margarina. Mešajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Na kraju dodajte orahe.
Preko ispečene kore prelijte dobijenu kremastu smesu (dok je još u kalupu) i stavite u frižider da se stvrdne. Ukrasite po želji.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU