Pita sa grizom za nedeljnu poslasticu: Sočna i hrskava u isto vreme
01. 10. 2023. 000000 10:30
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 100 g griza
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 100 g suvog grožđa
- korica limuna
- 3 kašike šećera
- tanke kore gotove
- ulje
Priprema:
Skuvati griz sa šećerom dodati vanilin šećer. Kad se prohladi ubaciti koricu limuna i suvo grožđe potopljeno u rum.
Pet kora premazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Na petu koru staviti pola griza, pa malo raširiti po sredini.
Saviti ivice gore i dole i pokriti griz. Premazati dve posebne kore, pa pokriti paket sa grizom i saviti unutra ivice. Staviti u obložen pleh. Tako uraditi i sa drugim delom.
Poseći oštrim nožem na kocke i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da lepo porumeni.
Posuti šećerom u prahu. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU