Pita sa grizom za nedeljnu poslasticu: Sočna i hrskava u isto vreme

Kristina LJubisavljević

01. 10. 2023. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 100 g griza
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g suvog grožđa
  • korica limuna
  • 3 kašike šećera
  • tanke kore gotove
  • ulje

Priprema:

Skuvati griz sa šećerom dodati vanilin šećer. Kad se prohladi ubaciti koricu limuna i suvo grožđe potopljeno u rum.

Pet kora premazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Na petu koru staviti pola griza, pa malo raširiti po sredini.

Saviti ivice gore i dole i pokriti griz. Premazati dve posebne kore, pa pokriti paket sa grizom i saviti unutra ivice. Staviti u obložen pleh. Tako uraditi i sa drugim delom.

Poseći oštrim nožem na kocke i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da lepo porumeni.

Posuti šećerom u prahu. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU