Recept za POHOVANE breskve: U kombinaciji sa šećerom i cimetom dobićete vrhunsku poslasticu (VIDEO)

Isidora Čolaković

28. 09. 2023. 000000 09:30

Foto: Printscreen/ YouTube - Jelajelena Petrovic

Iz bakine kuhinje stiže recept za pohovane breskve. Ukoliko još uvek niste probali ovu poslasticu, pripremite je već danas.

Pohovane breskve - sastojci:

voće (ja sam koristila breskve)
malo sećera sa cimetom
1 jaje
4 kašike brašna
200 ml mleka
malo soli
ulje

Pohovane breskve - priprema:

Breskve oguliti izvaditi kosčicu i iseći na krugove. 

U činiju izmutiti jaje, dodati pola mleka, dodati brašno, žicom dobro izjednačiti da nema grudvice, pa sipati ostatak mleka.

 Svaki krug breskve umočiti u testo, pa kašikom izvaditi i stavljati u vruće ulje.

Pržiti sa obe strane i vaditi na upijajući papirni ubrus. Izmešati dve kašike šećera i jednu kašičicu cimeta i posuti preko.

Fantazija od poslastice, jako sočna i ukusna.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU