Pita sa tankim roštiljskim kobasicama: Baka Jelin specijalitet koji morate probati već danas (RECEPT/VIDEO)
18. 09. 2023. 000000 12:00
Iz bakine kuhinje stiže nam vrhunski recept od kog će vam poći voda na usta.
Potrebno je :
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 60 gr griza
- 60 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 100 ml jogurta
- malo soli
Nadev za pitu :
- 1 par rostiljskih kobasic, mogu i virsle
- 4-5kom kiselih krastavaca
Preliv:
- 2 jaja
- 200 gr kisele pavlake
Priprema:
- Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati.
- Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje. Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po jednu veću, oljuštenu roštiljsku kobasicu .
- U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo. Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti testo da se peče.
- Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake.
- Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta... 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seci prohlađenu.
- Odlična je kao samostalno jelo, užina, vecera ili za poneti- Fantastična, jako mekana, a jos vise ukusna. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU