Brauni sa urmama: Pripremite zdravu varijantu mnogima omiljenog slatkiša
Potrebno je:
- 120 g crne čokolade
- 80 g kikiriki putera
- 3 kašike kakaoa
- 8 velikih urmi
- 250 ml mleka
- 100 g brašna
- 70 g ovsenih pahuljica, samlevenih
- prstohvat morske soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- kašičica jabukovog sirćeta
Za dekoraciju:
- kašika kikiriki putera
Na pari istopite čokoladu, pa je sklonite sa ringle i postepeno umešajte kikiriki puter koji treba da se rastopi. Urme, očišćene od koštica, prelijte vrelom vodom, pa im skinite koricu i sameljite. Nastavite da ih usitnjavate najmanjom brzinom, dodajući malo soli, mleko, pripremljenu čokoladu sa kikiriki puterom i na kraju jabukovo sirće. U smesu zatim postepeno dodajte kakao, brašno, sodu bikarbonu i samlevene ovsene pahuljice. Sipajte je u pleh obložen pek-papirom. Preko stavite pomalo kikiriki putera i štapićem ga razvucite, da napravite šare. Kolač pecite oko 25 minuta, na 180 stepeni, pa izvadite i sa papirom prebacite na rešetku da se dobro ohladi. Čuvajte ga u frižideru, prekriven folijom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU