Trikovi za savršen pomfrit: Većina jedan korak zaboravi
Pripremamo ga na razne načine, ali čini se da je pomfrit mnogima najomiljenije jelo.
Da biste spremili savršen pomfrit neophodno je da znate neke male trikove. Pre svega, potrebno je da odaberete skrobni i zlatni krompir, jer se beli brže suši prilikom pečenja. Takođe, važno je da oprane krompire držite u posudi s vodom kako bi bili hrskavi.
Za spremanje izaberite duboku i široku posudu (ili lonac) i napunite je uljem dopola, a zatim pomfrit pržite na srednjoj temperaturi. Mešajte povremeno, oko 20 minuta, a kada počnu da plutaju po površini ulja, to znači da su krompirići skoro gotovi. Kada poprime zlatno smeđu boju, sklonite ih s ringle. Zatim pomfrit stavite u tanjir obložen papirnim ubrusima kako bi upili višak masnoće.
Vrhunski kuvari takođe preporučuju da preko pomfrita pospete kašiku kukuruznog skroba da upije vlagu i bude što hrskaviji.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU