BARENE PAPRIKE PO BAKINOM RECEPTU: Zimnica u kojoj ćete uživati

Kristina LJubisavljević

14. 09. 2023. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 6 kg mesnate paprike
  • 1 l jabukovog sirćeta
  • 2 l vode
  • 200 g soli
  • 2 pune kasike šećera
  • malo bibera u zrnu
  • celer
  • lovorov list
  • 5 g konzervansa po zelji ili je samo pasterizovati

Priprema:

Papriku dobro oprati, preseći na pola i izvaditi seme. Voditi računa da unutra bude potpuno zdrava. U šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer, biber u zrnu i provreti na šporetu. Papriku preliti, pa je izmešati. Pritisnuti poklopcima, pa je mešati svakih pola sata, jedno 3-4 puta.

Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni, pa u ohlađene tegle ređati papriku i pritiskati, između stavljati celerov list.

Kad se se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g, dobro izmešati i preliti papriku.

Staviti plastične pritiskače i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade, pa staviti u police za zimnicu.

Ukoliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, uključite rernu na 90 stepeni, 90 minuta. Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade, pa onda spakovati

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU