RECEPT ZA VRHUNSKU ZIMNICU: Ako vam je ostao ZELENI PARADAJZ, stavite ga u teglu i obogatite svoju trpezu

Isidora Čolaković

12. 09. 2023. 000000 10:30

Foto: Shutterstok

Zimnica za prave sladokusce, zeleni paradajz u tegli, ukus koji će obogatiti svaku trpezu.

Recept za zeleni paradajz u tegli:

Sastojci:

2,5 l vode
1 čaša šećera
1/2 čaše soli
1 čaša sirćeta
oko 5 kg zelenog paradajza
po želji šargarepa
beli luk
biber u zrnu
lovorov list
1 kesica vinobrana

Priprema: 

Paradajz oprati, osušiti i ostaviti 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se osuši. U šerpu sipati vodu, dodati so, šećer, pa kuvati dok se ne rastope, 3-5 minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati sirće i vinobran.

Paradajz ređati u tegle, da što manje prostora ostane između (možete iseći paradajz na četvrtine), dodati lovorov list, beli luk, biber u zrnu. Pritisnuti plastičnom rešetkom ili iseći šargarepu na parčad, pa ukrstiti na vrhu. Preliti vrućim prelivom, dobro zatvoriti tegle, pa ih prekriti, da se postepeno hlade.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU