RECEPT ZA VRHUNSKU ZIMNICU: Ako vam je ostao ZELENI PARADAJZ, stavite ga u teglu i obogatite svoju trpezu
Zimnica za prave sladokusce, zeleni paradajz u tegli, ukus koji će obogatiti svaku trpezu.
Recept za zeleni paradajz u tegli:
Sastojci:
2,5 l vode
1 čaša šećera
1/2 čaše soli
1 čaša sirćeta
oko 5 kg zelenog paradajza
po želji šargarepa
beli luk
biber u zrnu
lovorov list
1 kesica vinobrana
Priprema:
Paradajz oprati, osušiti i ostaviti 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se osuši. U šerpu sipati vodu, dodati so, šećer, pa kuvati dok se ne rastope, 3-5 minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati sirće i vinobran.
Paradajz ređati u tegle, da što manje prostora ostane između (možete iseći paradajz na četvrtine), dodati lovorov list, beli luk, biber u zrnu. Pritisnuti plastičnom rešetkom ili iseći šargarepu na parčad, pa ukrstiti na vrhu. Preliti vrućim prelivom, dobro zatvoriti tegle, pa ih prekriti, da se postepeno hlade.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU