Pržena JAJA na Ajnštanov način: Evo šta je genijalni naučnik jeo svakog jutra

Isidora Čolaković

10. 09. 2023. 000000 15:00

Foto: Shutterstock, Profimediia

Nobelovac i veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo zaslađena pržena jaja sa dodatkom meda i putera. Možda zvuči čudno, ali i Ajnštajn je bio čudan.

Zanimljivi detalji iz Ajnštajnovog života objavljeni su u knjizi “Einstein at Home” pa i taj da je  “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao pržena jaja i pio kafu bez kofeina.

Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali sveže s pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač je voleo i punč od celera.

U nastavku vam donosimo recept za njegov omiljeni doručak.

Priprema:

Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagreje, ubacite dva sveža jajeta i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu. Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mešavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU