Majstori kulinarstva savetuju: Svi trikovi za najmekše testo - Uz pomoć ovih caka biće "mekano kao duša"
Kada se za testo kaže da je "meko kao duša", znači da je savršeno. Da biste ga umestili baš tako, osim dobre volje i precizne kuhinjske vagice, važno je da ovladate i određenim trikovima.
Kulinarski majstori savetuju da izbegavate maslac i margarin sa smanjenim procentom masnoće jer neće biti ukusno. Nemojte dodavati ni previše praška za pecivo jer će testo prvo narasti, a zatim pasti, pa neće uspeti.
Za dobro testo je možda i najvažnije kako ga i koliko dugo mesite. Potrebno je da ga mesite barem deset minuta kako bi dobilo odgovarajuću teksturu.
Jedno od važnih pravila koje je poznato svakoj domaćici je da treba da se "odmara" da bi kvasac učinio svoje. Treba da bude mekano i da dvostruko naraste.
Da li je testo spremno za pečenje proverićete na sledeći način: formirajte od njega loptu i pritisnite prstom - testo bi trebalo da se vrati u prvobitni oblik kao da je elastično.
Veličina kalupa je takođe važna, ali posebno treba biti oprezan prilikom pečenja, naročito u poslednjoj fazi, kako se testo ne bi prepeklo ili bilo suvo. Hleb pecite na visokoj temperaturi od 200 stepeni i to na najvišoj rešetki u rerni.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU