DIJETA SINDI KRAFORD: Sastoji se od šest obroka dnevno, a zahvaljujući njoj manekenka u 57. godini izgleda neverovatno (FOTO)
Sindi Kraford svoju vitku figuru duguje meniju koji se sastoji od šest obroka tako izbalansiranih da telo u svakom dobu dana dobije baš ono što mu je potregno.
Iako ima savršenu liniju Sindi Kraford ne voli da drži rigorozne dijete, već je zdrav način života njen put do uspeha na svim poljima.
Ona je dokaz da se uz pravilnu ishranu i redovno vežbanje može izgledati sjajno i sa skoro 60 godina.
Nakon što je objavila nekoliko novih fotografija na kojima pozira sa osmehom na licu, a njena vitka figura nije mogla da prođe nezapaženo.
Ponovo su se mnogi zapitali kako uspeva da održi savršenu kilažu, a ovo je prilika da se podsetimo kojim pravilima u ishrani se ona podvrgava čim primeti da se ugojila makar i kilogram.
Kroford jede pet do šest obroka dnevno. Pravilo je da su obroci manji, ali da se sastoje od 30 odsto proteina, 40 odsto ugljenih hidrata i 30 odsto zdravih masti.
Doručak: pržena jaja, komad tvrdog sira (30 g) i komad ražanog hleba
Užina: zelena jabuka, grožđe ili voćna salata (150 grama)
Ručak: riba ili pileće meso (150 grama) sa zamrznutim povrćem, mali komad ražanog hleba
Užina: narandža ili 30 grama sira
Večera: kuvana govedina (150 grama), salata od povrća (100 grama) sa kašikom maslinovog ulja, četvrtina čaše kuvanog pasulja
Pre odlaska u krevet: čaša jogurta ili kefir sa niskim sadržajem masti
Ali, kao i svi mi, ponekad ne može sebi da zabrani hamburger. Nakon što "pogreši", model počinje naporno da trenira i primenjuje dijetu dve nedelje. Tokom ovog perioda, ona se oslobodi dodatnih kilograma (za nedelju dana možete izgubiti do 5 kg).
Glavno jelo ove dijete je nisko-kalorična supa napravljena od belog kupusa. Ovo jelo možete i trebalo bi da konzumirate 5 puta dnevno.
Supa se priprema na vodi uz dodatak šargarepe, paradajza, paprike, celera, zelenog pasulja, zelenog luka i peršuna. Peršun normalizuje varenje i dobar je diuretik. Supa ne sme da sadrži krompir i drugo povrće koje je bogato ugljenim hidratima.
Pored supe, možete dodati i sveže voće i povrće, mleko (jednom nedeljno, ne više od 250 ml), jogurt (jednom nedeljno ne više od 150 ml), smeđi pirinač.
Takođe možete jesti meso (piletina ili ćuretina ne više od 150 grama) ili ribu (200 g), kuvanu za pari.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU