OVAKO GRCI SPREMAJU MUSAKU OD PATLIDžANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti
Naš današnji predlog za ručak je grčka musaka.
Potrebno je:
4 patlidžana
Posoljene ispeći u zagrejanoj rerni na 200c./20min.
Za fil:
2-3 glavice crnog luka
1 papričica
1 paprika
1 šargarepa
500 gr. mlevenog mesa
400gr. paradajza
So, suvi začin, biber, origano
Za bešamel sos:
50g. putera ili 50ml. maslinovog ulja
2 kašike brašna
500ml. mleka
So, biber ili 1/2 kašičice cimeta, ulje
Priprema: Patližan očistite i isecite na kolutove, pa ga posoljenog 20 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Napravite fil tako što ćete propržiti crni luk, šargarepu, paradajz, meveno meso, papriku i papričicu i začine.
Dok se fil dinsta u tiganju, napravite u šerpici bešamel sos tako što ćete u zagrejanoj masnoći prepržiti 2 kašike brašna dok ne potamni, a onda postepeno muteći dolivajte mleko. Dodajte so i biber, a može i malo cimeta.
Složite musaku u vatrostalnu činiju, zalijte je bešamelom i pecite u rerni još pola sata.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU