Da li znate čemu služi SJAJNA, a čemu MAT strana ALUMINIJUMSKE folije? Mnogi je na koriste na pravilan način

Isidora Čolaković

17. 08. 2023. 000000 12:20

Foto: Shutterstok

 

Aluminijumsku foliju koristimo prilikom pečenja, za čuvanje ostataka hrane, a mnogi je koriste i prilikom čišćenja kuće.

NJena osnovna karakteristika jeste ta što je sa jedne strane mat, a sa druge strane sjajna.

Da li ste nekada pomislili na to koja strana folije je “prava” i koja će najbolje obaviti ono što vam je potrebno?
Sjajna i mat strana folije nastale su zbog procesa proizvodnje, u zadnjoj fazi, kada dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vreme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna, a druga ostaje mat.

Što se tiče hrane i korišćenja u domaćinstvu, nije važno na koju stranu ćete foliju okrenuti.

Ipak, neki proizvođači nelepljivih aluminijumskih folija ističu da maksimalna efikasnost postiže kada je hrana postavljena na mat stranu i obmotana njome, piše 24Sedam.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU