FRITATA OD POVRĆA - Spoj krompira, šargarepe, paprike i još po nečega: Dobijate slastan zalogaj, koji može zameniti sva tri obroka (RECEPT/ VIDEO)

Magazin Praksa

16. 08. 2023. 000000 09:30

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

2 krompira
1 šargarepa
1 paprika
seckan peršunov list
biber
1 kašičica začina
malo praška za pecivo
seckan beli luk 3 čena
malo slatke i tucane ljute paprike
malo rendanog kačkavalja
3 jaja


Foto: Bakina kuhinja
 

Priprema:
Krompir i šargarepu izrendati, pa staviti u vodu da odstoji pa je iscediti. Dodati papriku seckanu na kockice, i seckan peršun. 

Dodati ml biber, malo suvog začina  prašak za pecivo, seckan beli luk. 

Dodati papriku jednu i drugu, i umućena jaja. Sve dobro izjednačiti. 

U tiganj sipati malo ulja, pa kad se ugreje sipati pola smese, a odozgo narendani kačkavalj rasporediti u sredinu. Pokriti sa ostatkom smese krompira. Malo pritisnuti rešetkastom kašikom. 

Pokriti poklopcem i pržiti 10 minuta na tihoj vatri. Sa većim poklopcem ili daskom okrenuti drugu stranu i peći jos deset minuta, i naš slatki zalogaj je gotov. Sluziti toplo ...predobro!
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU