PREVRNUTI KOLAČ KOJI OBOŽAVAMO: Leti koristite BRESKVE II NEKTARINE, a kasnije ga možete praviti s JABUKAMA

Magazin Praksa

12. 08. 2023. 000000 11:00

Photo: Shutterstock

Sastojci:

1 kg jabuka
1/2 pakovanja margarina
4 jajeta
8 kašika brašna
8 kašika šećera
1 šoljica (130 ml) ulja
1 šoljica mleka
1 prašak za pecivo
1 kesica šlaga

Priprema:

1. Jabuke oljuštite i isecite ih na deblje kriške, pa ih poređajte u tepsiju u kojoj ste prethodno rastopili pola margarina ili putera. Jabuke potom stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta da omekšaju.

2. U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite masu za testo. Kad jabuke omekšaju, smesu prelijte preko njih i sve zajedno pecite na 200 stepeni. Pečen kolač prevrnite na tacnu i, kad se ohladi, ukrasite ga šlagom (nije obavezno) ili ga pospite šećerom u prahu.

3. Umesto jabuka možete koristiti nektarine ili breskve.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU