PREVRNUTI KOLAČ KOJI OBOŽAVAMO: Leti koristite BRESKVE II NEKTARINE, a kasnije ga možete praviti s JABUKAMA
Sastojci:
1 kg jabuka
1/2 pakovanja margarina
4 jajeta
8 kašika brašna
8 kašika šećera
1 šoljica (130 ml) ulja
1 šoljica mleka
1 prašak za pecivo
1 kesica šlaga
Priprema:
1. Jabuke oljuštite i isecite ih na deblje kriške, pa ih poređajte u tepsiju u kojoj ste prethodno rastopili pola margarina ili putera. Jabuke potom stavite u rernu na 200 stepeni desetak minuta da omekšaju.
2. U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite masu za testo. Kad jabuke omekšaju, smesu prelijte preko njih i sve zajedno pecite na 200 stepeni. Pečen kolač prevrnite na tacnu i, kad se ohladi, ukrasite ga šlagom (nije obavezno) ili ga pospite šećerom u prahu.
3. Umesto jabuka možete koristiti nektarine ili breskve.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU