Prelivena pita sa mesom po receptu naših baka: Nećete moći da sačekate da se ohladi (RECEPT/VIDEO)

05. 08. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za prelivenu pitu sa mesom koju će obožavati svi ukućani.


Potrebno je:

  • 12 tanjih kora
  • 250 gr ml mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 cen beloga luka
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 1 veci krompir
  • 30 ml ulja 
  • 3 jaja
  • so, mleveni biber
  • malo praska za pecivo

Priprema:

  1. Ispržiti meso na ulju, pa dodati rendan krompir, mleveni biber suvi zacin po zelji tucanu papriku i sve dobro izjednačiti.
  2. U činiju dodati jogurt, malo praška za pecivo i kesele vode.
  3.  Jaja umutiti malo žicom. Na dno podmazanog pleha staviti koricu tanku, premazati uljem, pa dodati još tri korice tako i na četvrtu staviti pola mesa i krompira. Ide opet 4 kore, pa meso i 4 kore namazane uljem.
  4. Poseći nožem kockice i preliti jogurtom i na kraju jajima.
  5. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta da lepo porumeni i tečnost ispari. Seći prohlađenu. Ukus vrhunski..Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU