Lisnata hrskava pita od razvijenih kora: Spremljena po baka Jelinoj recepturi - Toliko jednostavno da uspeva i početnicima u kuhinji(RECEPT/VIDEO)
31. 07. 2023. 000000 09:00
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za lisnatu hrskavu pitu od razvijenih kora.
Potrebno je:
- 400 gr brašna
- soli
- 150 ml mlake vode
- 120 gr margarina
- 3 kašike ulja
Nadev:
- 150 gr sira + 6 briketa smrznutog spanaća
- 150 gr sira + belance
- žumance
Priprema:
- U činiju sipati brašno, vodu i so i zamesiti glatko testo. Podeliti na dva dela, formirati loptice i pokriti folijom da odstoji 20 minuta. Pobrašnjiviti sto pa oklagijom razviti što tanje. U tiganj staviti 120 gr margarina i 3 kašike ulja pa istopiti.
- Premazati razvučenu koru, saviti levu i desnu stranu i sastaviti u sredini. Opet premazati savijene strane, pa preklopiti donji i gornji deo pa premazati i saviti, pa preklopiti.
- Oklagijom razviti u pravougaonik, pa ga iseći na manje kvadrate. U svaki kvadrat staviti, po kašiku spanaća i sira. Uviti polako u rolnicu i ređati u pleh stranica gde se testo sastavlja staviti odozgo.
- Kad se rolnice raspuknu izgledaće fantastično. Drugu lopticu uraditi kao prvu pa preseći na pola i staviti prvi deo na dno podmazanog pleha.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU