Malo drugačiji od onih na koje smo navikli: Recept za SLANE MAFINE OD PIRINČA
Prednost ovog jednostavnog recepta je u tome što se može veoma lako prilagoditi svim ukusima: može biti hranljiva užina za decu, ali zaslužuje, a uz neke dodatke je i odličan izbor za lagani letnji ručak ili večeru.
U ime zdravlja, u receptu ispod koristi se integralni pirinač, ali slobodno koristite i druge vrste pirinča, nećete pogrešiti.
Ovde se u pirinač dodaje isprobana kombinacija brokolija i dobre količine čedar sira, ali slobodno ubacite omiljeno povrće – ne izostavljajte sir, s jedne strane, zbog ukusa ali i zato što služi za vezivanje smese.
Lako se prave, a krajnji rezultat je istovremeno uzbudljiv i ukusan.
Sastojci:
- 1/3 šolje brokolija, seckanog
- 1 i 1/4 šolje kuvanog smeđeg pirinča
- 1 veliko jaje
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/3 šolje rendanog sira čedar
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za mafine sa 6 delova. Pomešajte sve sastojke u činiji, a zatim sipajte smesu u kalupe za mafine! Pecite mafine 25 minuta dok ne porumene, a zatim ostavite da se hlade nekoliko minuta pre serviranja.
Prijatno!