Brz obrok za svako doba dana: Pohovane rolnice od tikvica punjene bešamel sosom i pršutom - Fantastičan ukus koji će svi obožavati (RECEPT/VIDEO)

29. 07. 2023. 000000 14:00

Foto: Youtube/printscreen/ Food and Glory | Recetas fáciles

Sigurno ste bezbroj puta došli u situaciju da nemate ideju šta da spremate. Ovo je jedan sjajan recept koji će vam se, bez svake sumnje, dopasti, kao i ostalim ukućanima. Ukus je fantastičan, brzo se priprema, a može biti idealno jelo i za proslave.

Sastojci: 

  • 2 velike tikvice
  • 30 gr pršute
  • 1/2 crnog luka
  • 40 g tvrdog sira
  • 250 ml mleka 
  • 20 ml maslinovog ulja 
  • 2 kašike brašna 

Za pohovanje: 

  • 50-100 gr brašna 
  • 2 jajeta 
  • 50-100 gr prezli 

Priprema:

  1. Propržite sitno iseckan crni luk, pa dodajte brašno. Pržite dok smesa ne poprimi zlatnu boju, sve vreme mešajući. Potom dodajte vrelo mleko, pobiberite i posolite. Mešajte neprekidno i kuvajte dok se sve ne zgusne. Nakon toga dodajte rendani sir.
  2. Sklonite tiganj sa vatre, pa dodajte seckanu pršutu. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  3. Tikvice isecite po dužini, pa ih kratko blanširajte u ključaloj vodi. Obrišite ih potom ubrusom, pa premažite ohlađenim bešamelom i urolajte. Nakon toga ih uvijene uvljajte u brašno, umućena jaja i prezle, pa isprižite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU