Kako da spremite domaći sladoled od dinje: Brza priprema za ukusan letnji slatkiš
Dinja je izvor vitamina C - 200 g sadrži skoro celokupnu dnevnu potrebu za vitaminom, koji pomaže jačanju imunog sistema i održavanju zdravlja.
Takođe, bogata je i vitaminom A - poboljšava metabolizam, a takođe pomaže u jačanju rožnjače oka i pomaže u povećanju vidne oštrine. Sadrži i vitamin E, vitamin B, bogata je kalijumom, neophodnim mineralom za normalizaciju krvnog pritiska i nesmetano funkcionisanje srca.
Recept za sladoled od dinje
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 175g šećera u prahu
- 1 kg dinje
- sok od jednog limunaa
- bilo koje sveže bobičasto voće (opciono)
Priprema:
Pomešajte šećer i pavlaku i stavite na laganu vatru. Mešajte dok ne proključa i potpuno se ne istopi šećer. Ostavite da se ohladi. Očišćenu i sitno iseckanu dinju pomešati sa sokom od jednog limuna i miksajte blenderom dok se ne dobije homogena masa.
U smesu od dinje dodajte dobijeni krem od pavlake i šećera, pa mikserom dobro umutite dok se ne dobije glatka masa. Ostavite u zamrzivaču 6 sati ili preko noći. Pre serviranja možete ukrasiti bobičastim voćem. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU