Čokoladni kolačići bez šećera, brašna i jaja: Možete ih jesti bez griže savesti, a idealni su i za svečane prilike (RECEPT/VIDEO)
22. 07. 2023. 000000 12:30
Čokoladni kolači skoro svakom su slaba tačka. Retko ko se zaustavi na jednom kolaču, a ako vodite računa o ishrani ili kilogramima, ovo je savršen recept za vas. Pravi se bez šećera, jaja i brašna, pa ga možete jesti bez griže savesti.
Sastojci:
- 200 g urmi
- 110 g pečenih lešnika
- 40 g kokosa
- 1 kašičica instant kafe
- 1 kašika vode
- prstohvat soli
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike meda
- 120 g crne čokolade, bez šećera
- 1 kašika ulja
Priprema:
- Urme potopite 10-ak minuta u toploj vodi. U međuvremenu, u blender ubacite 60 gr lešnika, kokos, kafu (koju se prethodno pomešali sa kašikom tople vode) i so, pa dobro izblendajte.
- Dobijenu smesu prebacite u odvojenu posudu, a u blender dodajte urme, kojima ste prethodnodno izvadili koštice, i med, pa tu smesu dobro izblendajte. Od smese sa urmom rukama oblikujte kockice i ređajte na tacnu. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.
- Za to vreme, otopite čokoladu sa uljem, pa dodajte smesu sa lešnicima i promešajte. Dobijene kolače umočite u čokoladu i vratit u frižider da se stegnu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU