Lazanje iz tiganja, gotove za tili čas: Odlična ideja za ručak ako nemate puno vremena (RECEPT)
22. 07. 2023. 000000 15:00
Ko još može da odoli lazanjama? Veoma su popularno jelo na ovim prostorima - ovožavaju ih sve generacije. Donosimo vam jednostavniji i brži, a podjednako ukusan recept za ovo italijansko jelo.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 400 g mlevenog mesa
- 300 g kora za lazanje
- 600 ml soka od paradajza
- 200 ml vode
- 200 ml pelata
- 150 g mocarele
- 150 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
- Iseckajte crni luk, pa ga dobro prodinstajte. Potom, kada omekša, dodajte usitnjen beli luk, so, biber i meso, pa propržite još nekoliko minuta.
- U smesu dodajte vodu i sok od paradajza, pa ostavite da se krčka još 10-ak minuta.
- Preko meso poređajte kore za lazanje, pa prelijte pelatom.
- Poklopite tiganj i ostavite još 20-ak minuta na vatri dok se testenina ne skuva.
- Kada se sve ukrčka, izrendajte kačkavalj odozgo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU