KAKO SE PRAVI NAJBOLJI I NAJUKUSNIJI OMLET: Tajna je u načinu prženja jaja i u sastojku koji mu daje poseban šmek (RECEPT)

Magazin Praksa

21. 07. 2023. 000000 10:00

Foto: Shutterstock

Uprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan, vazdušasti omlet, svima dostupan! Donosimo vam jednostavan recept koji garantuje jedinstven ukus. Način prženja jaja igra ključnu ulogu u pripremi omleta, dok mu maslac daje poseban ukus.

Sastojci:

Jaja (3 komada)
Maslac
Šunka
Sir
Velika kašika vode
So

Priprema:

U činiju razbiti jaja, posoliti i dodati kašiku vode, pa sve dobro umutiti. U tiganje staviti maslac, pa otopiti. Dodati jaja i mešati, dok su u tečnom stanju. Ugasiti šporet i poređati šunku preko jaja, a zatim i sir, pa preklopiti.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU