Musaka od tikvica spremljena na baka Jelin način: Još ukusnija i sočnija (RECEPT/VIDEO)
17. 07. 2023. 000000 08:20
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za musaku od tikvica kakvu do sada niste jeli.
Potrebno je:
- 1 veća tikvica
- malo soli
- 4 jaja
- 3 kašike brašna
- 3 kažike prezli
- 1 kašika kisele pavlake
- 50 ml mleka
- malo rendanog kačkavalja
- 1/2 pilećeg pelog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 kašičica belog luka
- 1 kašičica suvog začina
- 1 ravna kašičica mlevene paprike
- malo mlevenog bibera
- ulje
Priprema:
- Meso iseći na krupnije komade, pa ga staviti u blender. Dodati glavicu sečenou crnog luka, beli luk, začin, papriku, biber, jaje i sve izblendati.
- Baka je celo pileće belo izblendala pa od ostatka ispržila pljeskavice. Tikvice iseći na tanke listiće, posoliti da odstoji 10 min, pa procediti.
- Provući kroz brašno, jaja i prezle i na jakoj vatri za čas ispohovati. Na dno tepsije staviti pola tikvica pa rasporediti meso.
- Odozgo pokriti ostatkom pohovanih tikvica. U činiju staviti 2 jaja, umutiti žicom sa pavlakom, pa dodati mleko. Preliti preko musake i po želji staviti malo rendanog kačkavalja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU