SASTOJAK KOJI BELO MESO ČINI MEKANIM I SOČNIM: Iskusne domaćice ga obavezno stavljaju, jer pravi ogromnu razliku
Pileće belo meso jedna je od omiljenih namirnica sa kojom može da se pripremi bezbroj ukusnih obroka. Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju, kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga previše isuši.
Čini se da nema ništa gore, nego kad je belo meso suvo, a iskusne domaćice vešto se drže trikova koji pomažu da do toga ne dođe. Naime, caka je u tome da pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.
Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.
U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU