Meksički sos koji je obišao svet: Kako se pravi GVAKAMOLE?
Gvakamole je jednostavni prilog koji se može mazati na hleb ili tortilja čips, ili poslužiti kao salata uz meso ili ribu. Gvakamole se pravi lako, od samo par sastojaka, a može da stoji jedan dan u frižideru. Obožavamo ga zbog bogatot ukusa avokada, lagane kiselosti limuna i aromatičnog korijandera. Evo kako se pravi gvakamole!
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 1 limun
- 1 mladi luk
- 1 mali paradajz, isečen na kockice
- 1 čen belog luka, zgnječen
- so i biber po ukusu
- sveži korijander
Recept:
Isecite avokado na pola i uklonite koštice. Izvadite meso avokada kašikom i stavite u činiju. Dodajte sok od limuna preko avokada da biste sprečili da potamni, i dali mu svež ukus. Uz pomoć viljuške izgnječite avokado dok ne dobijete gušću pastu.
Dodajte seckani mladi luk, paradajz isečen na kockice i izgnječeni beli luk u činiju sa avokadom. Sve sastojke dobro izmešajte dok se ne sjedine.
Probajte gvakamole i posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i seckani korijander za svež ukus. Poslužite gvakamole odmah sa tortilja čipsom ili u kombinaciji sa drugim meksičkim jelima.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU