Zdraviji pileći burgeri i puding kolač sa jabukama: Po receptima Ive Štrljić, svestrane glumice koja se u kuhinji snalazi savršeno
U emisiji „Gastro maestro“ na televiziji K1 kod Slobe Stefanovića, Iva je napravila jsvoje omiljeno jelo i desert. U pitanju su zdraviji pileći burgeri i puding kolač sa jabukama.
Puding kolač sa jabukama
Fil sastojci:
1 jaje
200 ml mleka
1 kesica pudinga od vanile
50 gr šećera
Priprema fila:
Razmutite puding od vanile sa 50ml mleka, potom u 150 ml dodajte pripremljenu smesu i kuvajte na tihoj vatri sa 50 gr šećera i jednim jajetom. Skuvani fil ostaviti da se prohladi.
Testo sastojci:
2 jaja
100 gr šećera
100 ml mleka
20 ml ulja
200 gr brašna
½ kesice praška za pecivo
2 jabuke
Priprema testa:
U 200 gr brašna dodajte dva jajeta, 100 gr šećera, 100 ml mleka, pola praška za pecivo i 20 dl ulja. Sve dobro umutite i dodajte dve iseckane jabuke na kockice. Smesu sipajte u pleh i prekrijte pripremljenim filom od vanile.
Pecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Foto: K1 emisija Gastro maestro
Zdraviji pileći burgeri:
Sastojci:
1 pileći file
1 jaje
½ šolje ovsenih pahuljica
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika susama
1 kašičica senfa
1 manja izrendana šargarepa
Malo maslinovog ulja
Nadev sastojci:
1 paradajz
Bezmasni sir
1 krastavac
Zelena salata i rukola
2 burger zemičke
Priprema:
Pileći file isecite na kockice, a potom ga stavite u blender i izmiksajte, kako biste dobili mleveno meso. Potom izrendajte šargarepu, iseckajte sitno beli i crni luk. U jednu činiju ubacite mleveno pileće meso, rendanu šargarepu, sitno iseckani crni i beli luk, dodajte ovsene pahuljice, susam, kašičicu senfa, so, biber i jedno jaje. Sve to dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili, a potom oblikujte pljeskavice. Oblikovane pljeskavice pecite u tiganju u kome ste prethodno zagrejali malo maslinovog ulja.
Punjenje burgera:
Presecite zemičke na pola, isecite paradajz i krastavac na kriške, pripremite bezmasni sir, zelenu salatu i rukolu, a potom stavite ispržene burgere u zemičku i ređajte nadeve po želji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU