Kako Italijani prave punjene paprike? Jedna namirnica potpuno menja ukus domaćem receptu
Svaka domaćica ima svoj recept za punjene paprike, a u mnogim zemljama se spremaju na različite načine. Svako ima svoj trik sastojak koji ih čini mnogo ukusnijim, a možemo reći da Italijani spremaju najbolje. Ako volite njihovu kuhinju garantovano će vam se dopasti i ovaj recept za punjene paprike. Oni koriste parmezan i mocarelu, ali i pinjole. Srpske domaćice retko koriste pinjole kada kuvaju, ali ove jestive semnke bora čine svako jelo apsolutno neodoljivim.
Sastojci:
- 4 velike crvene ili zelene paprike
- 1 veliki crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika origana
- 1/2 šolje pinjola
- 300 g mlevenog mesa
- 1/2 šolje pirinča
- 1 jaje
- 2 kašike paradajz pirea
- 1/2 šolje sveže mente
- 1 veza peršuna
- 200 g mocarela sira
- 100 g parmezana
Priprema:
Paprike operite, pa presecite na pola. Izvadite semenke i peteljku, pa premažite maslinovim uljem, spolja i unutra. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. U tiganju na malo ulja propržite seckani crni i beli luk, kao i origano. Kada luk omekša dodajte pinjole i kratko ih tostirajte. U posudi pomešajte mleveno meso, luk sa pinjolama, pirinač koji ste prethodno skuvali, paradajz pire, sekcanu nanu i peršun, parmezan i jaje. Začinite po želji i sve dobro sjedinite. Napunite paprike, pa pospite rendanom mocarelom i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 45 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU