Kolač sa makom u sasvim drugom izdanju: Eksplozija ukusa sa voćem, BEZ BRAŠNA (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

04. 07. 2023. 000000 09:00

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:
4 jaja
100 gr šećera
100 gr mlevenog keksa  (petit beurre)
2 kašike griza
100 gr kisele pavlake
2 kašike mleka
50 ml ulja 
korica limuna
50 gr maka
1/2 kesice praška za pecivo

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
Umutiti jaja  sa šećerom . dodati griz i mleven keks sa praškom za šecivo, koricu limuna, pavlaku izmešanu sa mlekom, ulje, mak  i sve izjednačiti. 

Foto: Bakina kuhinja

Po želji staviti voće, ja sam stavila kriške breskvi. Peći na 200 stepeni 40 minuta.

Posuti prah šećerom i vanilin šećerom i ohladjen seći. Mekan kao pena, a tako sočan. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU