Najkremastiji kolač na svetu: Fantastična kombinacija karamela, breskvi i penastog mirisnog biskvita (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

30. 06. 2023. 000000 09:00

Potrebno je:

3 jaja
5 kašika šečera
3 kašike brašna
1 kašika griza
1/2 praška za pecivo
200 ml jogurta
30 ml maslinovog ulja
2 pudinga od karamela
50 gr maslaca 
600 ml mleka
600 g zrelih breskvi

Priprema:

Umutiti jaja sa 3 kašike šećera, dodati brašno, griz, prašak za pecivo, ulje, jogurt i sve polako izjednačiti. Pleh podmazati uljem i posuti brašnom veličine 22 cm. Sipati pola, pa zapeći 6 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme skuvati na mleku puding sa ostatkom šećera, dodati i 1 vanilin šećer. U vruć puding naseći kocku maslaca ili margarina, i dobro izmešati da se otopi i izjednači. 


Foto. Bakina kuhinja

Na pečen biskvit sipati  pola pudinga, a odozgo gusto naseći kriške oljuštenih breskvi. Sipati drugi deo pudinga, pa preko sipati drugi deo testa. Poređati po testu ostatak breskvi sečenih. Peći na 200 stepeni 1 sat. Pred kraj malo pokriti folijom. 
Ostaviti kolač da se potpuno ohladi, pa ga tek onda seći. Kremastiji i ukusni kolač niste jeli! Tako osvežava, a biskvit je kao pena-topi se...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU