Baka Jelin kolač na metar: Ukus neponovljiv - Dva krema i hrskava čokolada ne ostavljaju nikog ravnodušnim (RECEPT/VIDEO)

28. 06. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam fantastičan recept kolača na metar. Ukus jako podseća na kremastu tortu, a nema sumnje da će se dopasti svima.


Potrebno jez a biskvit: 

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 250 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaa

Za fil:

  • 650 ml mleka
  • 100 gr šećera može manje
  • 2 vanilin šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 gr margarina

 Glazura:

  • 150 gr čokolade
  • 50 ml ulja

Priprema: 

  1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko i sve izjednačiti. Podelliti na dva dela u jedan, pa dodati 2 kašike kakaa.
  2. Uzane rebraste plehove (može i obični uži) obložiti pek papirom, pa ispeći tamno, pa svetlo testo, U mleko dodati šećera, vanilin šećer i skuvati puding. U vruć puding dodati margarin, pa kad se malo prohladi izmiksati.
  3. Ohlađeni biskvit iseči po šarama oko 2 cm debljine. Tamni komad premazati kremom od pudinga pa zalepiti svetli pa njega premazati pa dodati opet tamni i tako do kraja.
  4. Premazati ostatkom fila. Ohladiti dobro. Istopiti čokoladu sa uljem. dobro izmešati. pa preliti. Ostavite kolač bar 3-4 sata u frižideru ili, ako imate vremena, ostavite da preko noći. Seći koso i sladiti se.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU