Baka Jelin kolač na metar: Ukus neponovljiv - Dva krema i hrskava čokolada ne ostavljaju nikog ravnodušnim (RECEPT/VIDEO)
28. 06. 2023. 000000 08:40
Iz bakine kuhinje stiže nam fantastičan recept kolača na metar. Ukus jako podseća na kremastu tortu, a nema sumnje da će se dopasti svima.
Potrebno jez a biskvit:
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 250 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa
Za fil:
- 650 ml mleka
- 100 gr šećera može manje
- 2 vanilin šećera
- 2 pudinga od vanile
- 100 gr margarina
Glazura:
- 150 gr čokolade
- 50 ml ulja
Priprema:
- Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko i sve izjednačiti. Podelliti na dva dela u jedan, pa dodati 2 kašike kakaa.
- Uzane rebraste plehove (može i obični uži) obložiti pek papirom, pa ispeći tamno, pa svetlo testo, U mleko dodati šećera, vanilin šećer i skuvati puding. U vruć puding dodati margarin, pa kad se malo prohladi izmiksati.
- Ohlađeni biskvit iseči po šarama oko 2 cm debljine. Tamni komad premazati kremom od pudinga pa zalepiti svetli pa njega premazati pa dodati opet tamni i tako do kraja.
- Premazati ostatkom fila. Ohladiti dobro. Istopiti čokoladu sa uljem. dobro izmešati. pa preliti. Ostavite kolač bar 3-4 sata u frižideru ili, ako imate vremena, ostavite da preko noći. Seći koso i sladiti se.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU