Mnogima omiljena poslastica- PRINCES KROFNE: Spoj kremastog i hrskavog, tope se u ustima (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

26. 06. 2023. 000000 08:40

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno:
150 gr brašna
250 ml vode
100 ml ulja
4-5 jaja
malo soli
Foto: Bakina kuhinja

Nadev:
600 ml mleka
šećer po želji
1 vanilin
2 pudinga
200 ml slatke pavlake

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
U šerpu sipati vodu, so ulje, pa kad provri dodati brašno i peći 1 minut. Ohladiti, pa ubaciti jaja jedno po jedno i mutiti. 

Ohladiti. Skuvati puding  i umutiti pavlaku. Preseći krofne, pa kašikom staviti puding, odozgo pavlaku. Može da stoji nekoliko dana u kutiji. Po želji posuti prah šećerom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU