Posne paprike sa prosom: ""Ovako ukusne još nisam jela""- poručuje baka (RECEPT/ VIDEO)

Magazin Praksa

25. 06. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
1 lonče od 200 gr prosa
1 veza mladog luka crnog
malo belog luka
1 veća šargarepa rendane
začin, mlevena paprika
mleven biber
po želji jaje
ulje
1 paradajz
200 ml paradajza



Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk i rendanu šargarepu, dodati dobro opran proso, suvi začin, ml. biber, beli luk u granulama po želji. Sve izmešati. 

Puniti paprike i zatvarati krugovima paradajza. Sipati 200 ml kuvanog paradajza i toliko vode .
Ako želite gušći sos dodajte kašičicu brašna u paradajz. Još malo ulja odozgo, i poklopite i u rernu na 220 stepeni  50 -60 minuta . 
Vrhunsko jelo, kao prilog može pire od krompira