Posni đuveč pun sočnog povrća: Brz, hranljiv i lagan letnji ručak (RECEPT/VIDEO)
24. 06. 2023. 000000 08:30
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za posni đuveč. Ako postite ili nemate nikakvu ideju šta viste spremali, recept je savršena opcija.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 4 sveže paprike
- 2 veća paradajza
- 2 mlada krompira
- 50 gr opranog pirinča
- ulje, začin so
- 3 čena bečog luka
Priprema:
- Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati papriku na krugove.
- Kad se i ona proprži, dodati na kockice krompira i oljušten paradajz.
- Ubaciti opran pirinač suvi začin seckan beli luk i peršunov list.
Sve izjednačiti i staviti u rernu na 210 stepeni 30 minuta. - Ostavite malo tečnosti, kad se ohladi zgusne se.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU