Fine hrskave pogačice fantastičnog ukusa: Napravite sami svoj svež ŽU-ŽU (RECEPT/VIDEO)
23. 06. 2023. 000000 08:40
Potrebno je:
(meri se na lonče od 200 gr.)
2 šolje hladne vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malO soli
2 kašike ulja
3 lončeta brašna
150 gr margarina
Priprema:
U vanglicu sipati hladnu vodu, dodati nadošli kvasac, ulje, brašno, so, i zamesiti glatko testo.
Ostaviti da odmori, pa izrendati na njega trećinu smrznutog margarina. Presaviti par puta, staviti u kesu na hladno. Tako još dva puta.
Razviti preklopljeno testo, pa seći pogačice, ređati u podmazan pleh. Ostaviti 20 minuta pokriveno, pa premazati žumancetom, i peći na 220 stepeni 25-30 min.
Foto: Bakina kuhinja
Prelepe, lisnate, lagane hrskave pogačice. Ukus neopisivo dobar. Testo je kao biskvit.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU