Fine hrskave pogačice fantastičnog ukusa: Napravite sami svoj svež ŽU-ŽU (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

23. 06. 2023. 000000 08:40

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:

(meri se na lonče od 200 gr.)
2 šolje hladne vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malO soli
2 kašike ulja
3 lončeta brašna
150 gr margarina

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U vanglicu sipati hladnu vodu, dodati nadošli kvasac, ulje, brašno, so,  i zamesiti glatko testo.

Ostaviti da odmori, pa izrendati na njega trećinu smrznutog margarina. Presaviti par puta, staviti u kesu na hladno. Tako još dva puta.

Razviti preklopljeno testo, pa seći pogačice, ređati u podmazan pleh. Ostaviti 20 minuta pokriveno, pa premazati žumancetom, i peći na 220 stepeni 25-30 min.


Foto: Bakina kuhinja

 Prelepe, lisnate, lagane hrskave pogačice. Ukus neopisivo dobar. Testo je kao biskvit.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU