Recept za domaće lepinje bez kvasca: Odličan dodatak doručku, ručku ili večeri (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

21. 06. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 ml kisele vode
  • malo soli
  • 2 kašičice šećera
  • 3-4 kašike ulja
  • 350 g brašna
  • malo praška za pecivo

Priprema:

U vanglicu sipati vodu, dodati ulje, šećer, so, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro zamesiti u glatko testo.

Podeliti u male loptice oko 5-6 pokriti i odmoriti 10 minuta. Svaku razviti uz pomoć brašna i oklagije. Razviti veličine tiganja tanko, pa pržiti u dubokom ulju.
 
Vaditi na salvetu da upije masnoću. Služiti tople, prilog po želji. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU