POSNA MONAŠKA PUNJENA POGAČA: Obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima (RECEPT)

Magazin Praksa

17. 06. 2023. 000000 11:30

Photo: Youtube printscreen/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci za testo:

500-600grama brašna
2 male kašičice soli
1 kašičica šećera
25gr kvasca
50 ml ulja
300ml vode

Sastojci:

4-5 šargarepe
1/2 svež kupus
2 paprike
200 ml sosa od paradajza
malo ulja i začina
Priprema: Od brašna, soli, šećera, kvasca i vode umesite glatko testo koje ćete podeliti na 2 jednaka dela. Ostavite da odstoji pa onda razvaljajte u pleh i filujte.

Fil:

Pravite tako što izrendate šargarepu, sitno iseckate kupus i paprike propržite na ulju i dodate paradajz sos. Punite testo i bockate ga po vrhu, premažete uljem i pečete na 200 stepeni oko pola sata do 40 minuta.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU