BRZINSKI PESTO OD GRAŠKA: Lagan letnji ručak spreman za manje od 15 minuta (RECEPT)

Magazin Praksa

14. 06. 2023. 000000 11:30

Photo: Shutterstock

Preporučujemo da upotrebite špagete ili taljatele. Dok se testenina kuva, brzinski napravite pestoi završite ručak u rekordnom vremenu. Imajte na umu da su sastojci dovoljni za četiri porcije. Prijatno!

Testenina sa pestom od graška

Sastojci:

300 g testenine
200 g smrznutog graška
1 mali čen belog luka
listići mente
60 g pinjola
60 g parmezana
4 kašike maslinovog ulja
so, buber

Priprema:

Smrznuti grašak kuvajte otprilike tri minuta u kipućoj vodi, pa ga procedite. Beli luk, listiće mente, so i biber zgnječite u avanu. Dodajte pinjole i grašak, pa sve zgnječite do teksture koja vam odgovara. Umešajte narendani parmezan i nekoliko kašika maslinovog ulja. Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Procedite je, ali ostavite pola šolje vode u kojoj se kuvala. Pomešajte testeninu sa pestom i malo vode od kuvanja. Dobro promešajte, premestite na tanjire pa prelijte sa još malo maslinovog ulja.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU