Ne morate do pekare: Napravite BUREK SA MESOM kod kuće (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

12. 06. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • soli ili suvog začina
  • mleveni biber
  • tanke gotove kore
  • ulje

Priprema:

Ispržiti seckan crni luk, pa dodati meso, i pržiti ga oko 10 minuta. Dodati soli i mlevenog bibera. Tiganj dobro podmažiti  uljem. Staviti koru na dno, a ostatak preko ivice tiganja. Pouljiti.

Gužvati kore i ređati jednu preko druge, pa poprskati uljem i malo vodom kiselom ili običnom. Ne ide prašak za pecivo. Na četvrtu koru staviti pola mesa.

Opet četri kore podmazane uljem i poprskane vodom. Dodati ostatak mesa i pokriti sa 4 kore podmazane. Saviti ivice što vise preko tiganja i još jednu staviti odozgo i ušuškati burek.

Premazati uljem i malo poprskati vodom. Staviti na šporet i pržiti na laganoj vatri u tiganju oko 10-15 minuta, pa pomoću dve široke lopatice okrenuti.

Pržiti i tu stranu, ali celo vreme pokriveno poklopcem. Istresti na dasku, pa iseći.Uživajte u jedinstvenom ukusu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU