Danas iz bakine kuhinje omiljeni ručak mnogih: Punjena paprika prelivena iz rerne, pravi užitak koji ćete u slast pojesti (RECEPT/ VIDEO)

Magazin Praksa

11. 06. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno  je:
1 veća glavica crnog luka
1 šargarepa
3 čena belog luka
slatka ml. paprika
ml biber
suvi začin
50 gr pirinča
300 gr ml mesa
1 jaje
12 paprika baburica
1 paradajz za zatvaranje ili krompir
200 ml ml paradajza
200 ml vode
1 kašičica brašna
ulje

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan luk i šargarepu beli luk, dodati slatku papriku i začin, opran pirinač . 

Skloniti sa vatre ubaciti mleveno meso i jaje i sve izmešati. Paprike puniti i zatvarati paradajzom. Redjati u podmazan pleh najbolje stakleni. Izmešati paradajz i vodu, dodati brašno dobro izmutiti i preliti paprike. 

Foto: Bakina kuhinja

Preliti i uljem i pokriti folijom. 
Pred kraz otkriti i zapeći. Peči ukupno 50 -60 minuta. Uk papriku predlažem krompirić u bilo kom obliku. Prijatno!