Koru od limuna nemojte baciti: Možete je iskoristiti VIŠESTRUKO
Korica limuna može biti višestruko korisna ako je sačuvate u zamrzivaču. Od nje se može napraviti i lekovit napitak i efikasno kozmetičko sredstvo.
Limunova kora sadrži gotovo dvostruko više vitamina od samog mesa limuna. Upravo zbog toga, nikada je nemojte bacati već je zaledite i dodajte jelima, limunadi ili nekom drugom prirodnom soku.
-Limun je jedna od retkih voćki čija se kora smatra jednako vrednom kao i njena unutrašnjost, napisao je jedan korisnik Reddita.
On je dodao da često zamrzava voće i povrće, a odnedavno i koricu limuna.
- Ponekad je malo limunove korice sve što mi treba za neko jelo, a ne želim zbog toga da idem u prodavnicu i uzmem ceo limun. Limunova korica zapravo ne utiče na teksturu jela, pa nije ni važno hoće li se dobro zamrznuti. Samo kora jednog limuna trebala bi poslužiti za dosta jela pa ne zauzima puno mesta u zamrzivaču.
Kora limuna može se koristiti za razna jela, ali je dobro sačuvati je i zbog drugih razloga. NJena primena je mnogostruka.
Tako, limun može da omekša suvu kožu na laktovima
Izrendanu koru limuna pomešajte sa jednom kašičicom sode bikarbone i dodajte nekoliko kapi soka od limuna. Izmešajte, i nakon tuširanja, kada koža omekša, namažite laktove ili suva stopala.
Piling za telo takođe možete napraviti sa limunom.
Pola kašičice šećera pomešajte sa izrendanom korom limuna, dodajte malo maslinovog ulja i prirodni piling za telo je gotov. Ovaj piling koristi se na mokroj koži. Kružnim pokretima trljajte čitavu površinu tela i isperite pod mlazom tople vode.
Limun se može koristiti za snižavanje holesterola i kao sredstvo za detoksikaciju.
Korica domaćeg neprskanog limuna izvor je antioksidansa i obiluje flavonoidima koji normalizuju nivo holesterola. Koru limuna izrendajte i prelijte vodom, ostavite da odstoji par minuta i procedite. Pijte ujutru, na prazan stomak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU