Kada prijateljica podeli omiljeni recept za posni krompir: ""U životu nisam lepši jela"", potvrđuje baka (RECEPT)

Magazin Praksa

02. 06. 2023. 000000 09:00

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:
500 gr krompira
2 veze mladog crnog luka
1 veća šargarepa
1 paradajz
4 kašike pirinča
ulje
suvi začin

Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanje krugove. Poredjati pola u dno podmazane tepsije. Preko poredjati šargarepu  i luk na krugove. 

Foto: Bakina kuhinja

Odozgo malo krugova krompira, a preko razbacati opran pirinač, pa pokriti krompirom. Poređati krugove paradajza, ili sipati 100 ml kuvanog paradajza. 


Foto: Bakina kuhinja

U 200 ml vode izmešati suvi začin, i preliti krompir. Preliti sa uljem i peći na 220 stepeni 40 minuta. Uživajte u prelepom ukusu!
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU