Pohovane tikvice sa kačkavaljem: Hrskav i ukusan obrok gotov za 15 minuta (RECEPT)
29. 05. 2023. 000000 19:30
Tikvice se mogu pripremiti na mnogo načina. Ovo povrće obiluje hranljivim i korisnim sastojcima, a za minimalno utrošeno vreme možete pripremiti od njih preukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
- 1 veća mlada tikvica (ili nekoliko manjih)
- 3 jaja
- so
- 3 kašike prezli
- 2 kašike brašna
- 1 kašika griza
- 4 kašike susama
- malo mlevene paprike
- malo kačkavalja
Priprema:
- Tivice isetice na tanje listove i posolite. Ostavite tako posoljene 15-20 minuta, a potom icedite višak tečnosti.
- Jaja umutite u činiji. U drugoj posudi dodajte prezle, brašno, griz, pola susama i mlevene paprike. Sve izmešajte.
- Tikvice ubacite u mešavinu sa prezlama, grizom i ostalim sastojcima, a potom u jaja. Do utroška materijala ubacujte tikvice, pa na kraju pospite drugu polovinu susama i narendajte kačkavalj.
- Tako pripremljene tikvice ubacite prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite ih oko 15 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU