Kolač sa JAGODAMA I JOGURTOM: Kremast i sočan, najukusnija letnja poslastica (RECEPT)

Magazin Praksa

28. 05. 2023. 000000 13:30

Foto: Youtube printscreen/ Sašina Kuhinja

Potrebno je:

4 jaja (podelite ih na žumanca i belanca)
75 grama šećera
75 grama maslaca
170 grama mlevenog keksa

Fil:

500 grama svežih jagoda
75 grama pšeničnog griza

Fil 2:

4 belanca
prstohvat soli
2 kašike soka od limuna
150 grama šećera
100 grama pšeničnog brašna
500 grama grčkog jogurta

Fil 3:

Crna čokolada
Maslac

Priprema: Razdvojite jaja na žumance i belance. Umutite žumanca i dodajte im šećer, a onda i rastopljen maslac i mleveni keks. Sve umutite pa preručite u pleh.

Očistite jagode i iseckajte ih pa ih izmešajte sa grizom. Smesu od jagoda stavite na smesu od jaja i keksa.

U belance dodajte prstohvat soli pa umitite penasto. Dodajte i šećer i sok od limuna. Kada umutite sve dodajte belancu i brašo i vanilin šećer pa potom i grčki jogurt. Belu smesu stavite preko jagoda i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni Celzijusa oko pola sata. Potom rastopite čokoladu i maslac i prelijte preko kolača.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU