Kolač sa JAGODAMA I JOGURTOM: Kremast i sočan, najukusnija letnja poslastica (RECEPT)
Potrebno je:
4 jaja (podelite ih na žumanca i belanca)
75 grama šećera
75 grama maslaca
170 grama mlevenog keksa
Fil:
500 grama svežih jagoda
75 grama pšeničnog griza
Fil 2:
4 belanca
prstohvat soli
2 kašike soka od limuna
150 grama šećera
100 grama pšeničnog brašna
500 grama grčkog jogurta
Fil 3:
Crna čokolada
Maslac
Priprema: Razdvojite jaja na žumance i belance. Umutite žumanca i dodajte im šećer, a onda i rastopljen maslac i mleveni keks. Sve umutite pa preručite u pleh.
Očistite jagode i iseckajte ih pa ih izmešajte sa grizom. Smesu od jagoda stavite na smesu od jaja i keksa.
U belance dodajte prstohvat soli pa umitite penasto. Dodajte i šećer i sok od limuna. Kada umutite sve dodajte belancu i brašo i vanilin šećer pa potom i grčki jogurt. Belu smesu stavite preko jagoda i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni Celzijusa oko pola sata. Potom rastopite čokoladu i maslac i prelijte preko kolača.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU