Najjednostavniji BAKIN RECEPT za pripremu DOMAĆIH KROFNI
Uoči leta ne treba se oslanjati na mnogo na ukusne domaće krofne, ali jednom mesečno možete da počastite sebe i svoje najmilije. A za ovo će vam trebati stari bakin recept za testo za krofne...
Pročitajte još: Danijela Dimitrovska otkrila šta jede u toku dana: U četvrtoj deceniji izgleda božanstveno bez gladovanja (VIDEO)
Sastojci:
- 100 mililitara mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 100 grama šećera
- 3 jaja
- 1 čajna kašičica soli
- 500 grama brašna
- 100 mililitara biljnog ulja
- 100 mililitara tople vode
Priprema:
U blago zagrejano mleko razbiti jaja, dodati so i šećer i promešati. Prosejati brašno, dodati mu kvasac i sve sipati u mleko. Počnite da mesite rukama. Dodajte ulje, ponovo promešajte. A zatim dodajte čašu veoma vrele vode, ali ne ključale vode. Lagano promešajte, po potrebi dodajte još brašna.
Pročitajte još: Čaj od NANE vam može pomoći da se oslobite SALA na stomaku: Smanjuje apetit i rešava probleme sa verenjem
Sve dobro zamesite - tako da testo počne da se lepi sa ruku. Zatim pokrijemo peškirom i stavimo ga na toplo mesto (na primer, možete ga staviti na šporet, a ispod uključite rernu). Čim testo naraste, spustite ga rukama i ostavite da ponovo naraste.
I tek nakon toga zagrejte biljno ulje, formiramo krofne i spustimo ih u vrelo ulje. Kada krofne porumene, izvadite ih šupljikavom kašikom. Po želji možete ukrasiti šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU